Blog

Tonade rutor — Solfilm

Solfilm till bilen har många fördelar.

På Söderorts Bilvård söder om Stockholm hjälper vi dig att välja ut en fönsterfilm som passar just din bil. Med solfilm får du både ett effektivt insynsskydd och en komfortablare bilfärd med mindre bländande ljus och färre störande solreflexer.

Read More

Utvändig och invändig Bilrekond

Genom att göra en rekond på din bil förlänger du livslängden och förhöjer känslan av att köra den. En bilrekond innefattar många små moment som i slutändan bidrar till att din bil i helhet får sig ett riktigt lyft. Du väljer själv om du vill göra en helrekond eller enbart invändig/utvändig rekond.

Read More

Utvändig och Invändig Biltvätt

Vi tvättar endast för hand för att garantera en så kvalitativ, noggrann och skonsam <strong>biltvätt</strong> som möjligt. Du slipper då riskera alla mindre slitage och repor som en automatisk maskintvätt ofta medför. Med en handtvätt är det också lättare att komma åt små och svårt placerade utrymmen, vilket bidrar till att bilen onekligen blir mycket &nbsp;renare. Tvätten blir dessutom alltid anpassad för vad just din bil behöver.

Lackförsegling skyddar lacken och gör bilen mer lättvättad!

Lacken skyddar bilen från rost och dessutom gör den bilen snygg om den är blank och fin. Lacken utsätts dagligen för påverkan från solen, trafiken, nederbörd, mekaniskt slitage m.m. som gör att ytan mattas och smutsen lättare får fäste. Detta ökar risken för rostangrepp och ger bilen ett tråkigt utseende. För att förhindra detta bör man regelbundet vaxa bilen eller lägga på ett lackskydd som skyddar lacken under lång tid.

Read More

Motortvätt

Motorn, bilens hjärta, är onekligen en av de viktigaste delarna att hålla efter ordentligt.

Eftersom motorn ofta sitter trångt till är det svårt att komma åt överallt och genomföra en ordentlig motortvätt. Dessutom är motorn, och delarna runt omkring den, väldigt känsliga för både vatten och diverse rengöringsmedel.
Det krävs därför en mycket precis rengöring.

Read More